RON ZURIAK
Ezagunena eta klasikoena da, azukre-kanaberatik hartzen den melazatatik. Bere ñabardurak lehorrak eta arinak dira. Bere kolorea gardena da, filtrazioaren ondorioz.
RON BELTZAK
Zapore sendoagoarekin, kolore ia beltzekoa, prozesuan zehar gehitzen diren osagai batzuengatik. Izotzarekin bakarrik edatea da normalena, baina frutadun kokteletarako ere erabiltzen da.
RON DORADO

Likorea erretzeko erabiltzen den upelean denbora gehiago pasatzean, urrezko kolore bereizgarria hartzen du. Herrialde batzuetan karamelu pixka bat gehitzen zaio urre kolorea zertxobait biziagoa izan dadin. Ron zuriaren zapore arina mantentzen du, baina pixka bat inteniboagoa da.
RON AÑEJO
Barrikan atseden hartzen denbora gehien eman duen ron mota da. Izan ere, ron-kategoria honetan sailkatzeko gutxienez urtebete igaro behar da, nahiz eta 10, 15 edo 30 urte igarotzen dituzten ron motak egon. Nahastu gabe dastatzeko aproposak direnak.
